Tatoveringer

Tatovering pris: Hva koster det å tatovere seg?

Prisen på tatovering varierer sterkt mellom tatovører både i Norge og i utlandet. Her får du en oversikt over hva du kan forvente deg av tatovering pris.

Tatovering pris: Hva koster det å tatovere seg?

TATOVERING PRIS: Det kan være både billig og dyrt å tatovere seg. Alt kommer an på hvilken tatovør man velger. Tenk på at en tatovering er permanent, og at det koster mye penger å fjerne en tatovering (men huden vil aldri bli helt bra igjen etter fjerning av tatovering).

Denne siden har mange bilder av tatoveringer.

Det er altså store prisforskjeller hos tatovørene rundt om i landet. Det henger ofte sammen med kvalitet, men det er også andre faktorer som spiller inn.

Hva koster en tatovering?

En tatovering kan koste fra under ti kroner til over flere hundre tusen kroner dersom vi ser på de dyreste og billigste tatoveringene rundt om i verden.

Det er for eksempel mye billigere å tatovere seg i Sverige enn i Norge, og i mange andre land er prisene langt under det man finner her hjemme. Forskjellen er store også mellom vestlige land og øvrige land.

Det er ofte størrelsen som avgjør prisen på tatovering hos den enkelte tatovør, men en stor tatovering hos en tatovør kan være rimeligere enn en liten tatovering hos en annen tatovør.

Kvaliteten på blekket og ferdighetene til tatovøren har mye å si. Faktisk finnes det tatovører som benytter farlig blekk og som har dårlige kunnskaper om helsesikkerhet. Det er direkte risikabelt å tatovere seg hos noen som mangler nødvendig kompetanse.

Velg derfor alltid tatovører som er seriøse og som setter sikkerheten først. En tatovering er permanent, og det er derfor viktig å tenke seg godt om før man tatoverer seg. Selv om en tatovering kan være billig på pris, er de svært dyre å fjerne senere.

Pris på fjerning av tatovering

Det er ikke alltid så kostbart å bli tatovert, men å fjerne en tatovering er langt mer kostbart. Det koster gjerne fra 50000 kroner og oppover dersom man ønsker en fjerning av tatovering med laser.

Selv om du gjennomgår en behandling over flere måneder, vil ikke huden helbredes og bli slik den var. Dersom du tatoverer deg vil huden aldri bli så fin som den var før du ble tatovert. Det er derfor viktig å tenke igjennom hvor man tatoverer seg.

Tatovering på hender, nakke, ansikt og hals er sjelden å anbefale, og et forbud finnes flere steder i verden mot å tatovere på disse områdene. Dersom en tatovør likevel tilbyr seg dette et sted der dette er forbudt, er det et tegn på at tatovøren ignorerer lover og regler. Det er da fare for at andre lover også blir ignorert, og dette kan være tiltak som har blitt iverksatt for å beskytte den som tatoveres.

Pris på en tatovering i Norge

Det er altså ikke så dyrt å tatovere seg, men dersom man om noen år velger å fjerne tatoveringen igjen, så blir det svært kostbart.

En tatovering koster i utgangspunktet ikke mer enn noen få tusen kroner her i Norge. Ofte er det snakk om et sted mellom 2000 til 5000 kroner for de fleste tatoveringer, men dersom man tatoverer et større område på huden kan det bli snakk om et større beløp.

Svært små tatoveringer kan man betale bare noen få hundrelapper for. En tatovering som dekker hele ryggen koster derimot fort 10.000 kroner eller mer. Slike store tatoveringer vil også kreve flere sesjoner, og en tatovør kan bruke opptil en hel arbeidsuke til sammen på større tatoveringer.

Faktorer som avgjør prisen på en tatovering er som regel:

  • størrelse på tatoveringen
  • hvor mye blekk som brukes
  • farge på blekket eller om den skal være ensfarget
  • detaljer på tatoveringen
  • hvor lang tid det tar å tatovere
  • område på kroppen hvor det tatoveres

Dyrt å tatovere seg, hvis man angrer

Det er ikke svært kostbart å tatovere seg, men det er det å fjerne en tatovering som koster penger.

Forskning viser at over 90% av de som tatoverer seg kommer til å angre seg senere, og ønsker å enten fjerne tatoveringen eller å utbedre den.

Tatoveringer er så billig at nesten alle har råd til en tatovering. Problemet er at mange går rundt med tatoveringer de ikke er fornøyd med, og oppdager senere at det koster mye mer å fjerne tatoveringen enn å bli tatovert.

Det koster gjerne fra ti til femti ganger så mye å fjerne en tatovering som å bli tatovert. Da kan det være verdt å tenke på hva man vil ha råd til i fremtiden dersom man ønsker å fjerne tatoveringen.

Det er få som tenker på prisen på fjerning av tatovering i det øyeblikket man har en ny tatovering, men det kan være lurt å tenke på dette allerede før man tatoverer seg. En svært godt synlig tatovering på hudområder som vanligvis ikke er tildekt vil være de tatoveringene man vanligvis vil ha et størst ønske om å fjerne. Så det er derfor lurt å vente en stund og bruke lang tid på å tenke seg godt om før man eventuelt bestemmer seg for å tatovere seg på disse områdene. Eventuelt er det bedre å tatovere seg der det ikke er synlig uten at man går lettkledd.

Prisen på tatovering varierer, men hvis du snakker med forskjellige tatovører angående den tatoveringen du tenker å tatovere, så vil du få flere pristilbud. Ikke velg automatisk det billigste tilbudet, men vurder prisen opp mot kvalifikasjoner til tatovøren og hvor seriøst tatoveringsstudioet er.

Hvordan skal din neste tatovering se ut? Bruk god tid på å finne et godt design, og benytt gjerne dette galleriet med bilder av tatoveringer av høy kvalitet.
Denne siden erstatter ikke informasjon fra helsepersonell. Bruk ikke internett som en erstating for å søke medisinsk hjelp. Dette nettstedet har ingen ansvar for eventuell skade eller tap som måtte oppstå som følge av bruk av informasjon på denne siden. Her kan man finne adresser til tatovører og finne tatoveringer og tatoveringsdesign. Få tips om hvordan man kan ha tatoveringer på arm, les om hvordan alder på tatoveringer er av betydning, og forstå sammenhengen mellom bivirkinger, sykdommer, behandling og tatoveringer. Se bilder av tatoveringer av hjerter, engler, navn, dyr, stjerner, roser og mer. Noen ønsker å ha tatoveringer av sine barn på huden. Les om fjerning av tatovering og cover up som skjuler tatoveringene. Her er også et galleri av tatoveringer. Vær ekstra betenksom før harry tatovering på håndledd, ører, tunge, ansikt, synlig på skuldre, nakke eller hals. Tatoveringer i nakken og andre synlige områder frarådes ofte av ledere i forsvaret og helsevesenet. Vær sikker på at tatoveringen er korrekt før du anskaffer en tatovering med kinesiske tegn, kors, eller kristne og religiøse symboler. Merk at noen typer blekk i tatoveringer kan være kreftfremkallende eller antas å kunne medføre kreft eller hudsykdom. Mange opplever problemer med tatoveringer på jobb, og motstand mot tattoos fra familie. Ikke skaff en tatovering når du er beruset eller har drukket alkohol. Aldersgrensen på tatoveringer er som regel 18 år og dette nettstedet er kun beregnet på myndige personer, ikke-voksne bes forlate webområdet umiddelbart da det er ulovlig å tatovere seg for disse personene.